Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο αμερικάνικο debate

Για να κάνουμε μια σύγκριση με τα ελληνικά debate και τη νοοτροπία που υπάρχει πέρα από τον Ατλαντικό αξίζει να αναφέρουμε τη σύζήτηση (μικρή είναι αλήθεια) γύρω από τις ΑΠΕ, στο πρόσφατο debate, μεταξύ του Μπαρακ Ομπάμα και του Τζών ΜακΚειν.

Εκεί ο Ομπάμα κατηγόρησε τον αντίπαλό του πως στα 26 χρόνια στην πολιτική ψήφισε 23 φορές ενεντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο Μακκέιν είχε ανακοινώσει πως θα σταματήσει τις επιδοτήσεις στην βιοαιθανόλη ξεκινώντας μια συζήτηση για αυτές και φοροαπαλλαγές μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να αναφέρονται τέτοια θέματα σε μια φορτισμένη προεκλογική συζήτηση δείχνωντας έτσι το ενδιαφέροντης αμερικάνικης κοινωνίας για τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η χρήση ΑΠΕ αυξήθηκαν κατά 5 % φέτος στην Αμερική σύμφωνα με νέες μελέτες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Δημοκρατικοί διαφήμισαν το συνέδριο τους ώς οικολογικό καθώς μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτήθηκε προμήθευσαν φωτοβολταϊκά συστήματα και γεννήτριες που έκαιγαν βιοντίζελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: