Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Το μέλλον των φωτοβολταϊκών

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν στην Ευρώπη χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά και η Ελλάδα κυρίως εξαιτίας την ισχυρής ανάπτυξης που παρουσιάζει ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και κυρίως τα φωτοβολταϊκά συστήματα, αναφέρει σε έκθεσή της η Frost & Sullivan.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, το μέλλον για όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ελπιδοφόρο, με τα έσοδα το 2014 να φθάνουν στα 3,1 δισ. ευρώ από 654,4 εκατ. ευρώ που ήταν το 2007.

«Η ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά στην Ισπανία ξαναγράφει τη δυναμική της αγοράς για όσους δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, τα νέα κίνητρα για οικολογική ενέργεια στην Ελλάδα και την Πορτογαλία θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον» τονίζει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Frost & Sullivan Research, Chandni Raj. (Ημερησία)

Σχόλιο του greek-energy: Ωραία μας τα λέει η έκθεση αλλά προφανώς οι συντάκτες της δεν έχουν ιδέα από την ελληνική πραγματικότητα, τους υπουργούς που μαλώνουν μεταξύ τους, τα υουργεία που είναι στελεχωμένα από άσχετους υπαλλήλους και επιτήδειους «συμβούλους» και από τις λοιπές υπηρεσίες (π.χ., πολεοδομία, διευθύνσεις περιβάλλοντος νομαρχιών, κλπ). Ακόμη και όλοι οι παραπάνω να βάλουν μυαλό (!!!) και να στρωθούν στη δουλειά χρειάζεται μεγάλη εθνική προσπάθεια από πραγματικούς επενδυτές και από επιστήμονες και ερευνητές ώστε η χώρα να παράγει μόνη της τα φωτοβολταϊκά που χρειάζονται και να μήν τα αγοράζουμε όλα από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: