Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Η Σπίθα........


Μετά από απουσία μιας εβδομάδας από τις αναρτήσεις στο blog, ξαναρχίζω αυτό το σαββατοκύριακο ξανά. Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας καθιστούσαν ανώφελη την ανάρτηση σχολίων και θεμάτων σχετικά με την ενέργεια και το περιβάλλον. Η κοινωνία μας εχει να λύσει ακόμη πιο βασικά ζητήματα πριν ασχοληθεί με το σχεδιασμό των μελλοντικών της αναγκών: Πρέπει να λύσει τις σημερινές της ανάγκες. Πρέπει να αλλάξει και να αναδιοργανωθεί.

Οι μέρες αυτές - περισυλλογής και προβληματισμού για τους περισσότερους ελπίζω - κατέδειξαν ακόμη και στους πιο συντηρητικούς κύκλους της κοινωνίας μας τα αυτονόητα για τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

Δεν γίνεται να υπάρχει πολιτισμένη κοινωνία όπου επικρατεί η ανικανότητα, η ατιμωρησία, η απληστία, η επιβράβευση της μετριότητας και ότι άλλο βλέπουμε γύρω μας και όταν δεν μας αφορά το κατακρίνουμε.

Οι πολιτικοί (όλων των παρατάξεων) με την ανεύθυνη στάση τους έδειξαν ότι δεν κατάλαβαν τι έγινε. Δεν βλέπουν τι έρχεται. Το χειρότερο είναι βέβαια να το είδαν το μέλλον αλλά η απληστία και η εξουσία να τους οδηγεί σε αδράνεια.

Η περασμένη εβδομάδα αποτέλεσε ένα μήνυμα για όλους. Καιρός για τα ικανά στρώματα της κοινωνίας να δράσουν. Η σπίθα δεν είναι η δολοφονία, οι εμπρησμοί και οι λεηλασίες. Η σπίθα είναι το ταρακούνημα της κοινωνίας. Ο καθένας είδε ξαφνικά το διπλανό του και τα προβλήματά του. Είδε κοινά ζητήματα και προβληματισμούς. Είδε στον δίπλα του, τον ίδιο του τον εαυτό. Βέβαια, δεν ξέρω αν η κοινωνία ξύπνησε. Αν όχι θα ξυπνήσει σύντομα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: