Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Η Βουλγαρία φτιάχνει βιοντίζελ

Η Βουλγαρική εταιρεία Bulmextrade ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει εργαστάσιο βιοντίζελ στην πόλη Rousse στο Δούναβη, με ετήσια δυναμιότητα 86.000 τόνους. Το προϊόν θα εξάγεται στην Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Τσεχία). Η Βουλγαρία έχει 160.000 τόνους συνολική παραγωγή βιοντίζελ και το 2011 θα έχει φτάσει τους 450.000 τόνους. Η εταιρεία Bulmextrade σκοπεύει να επενδύσει 5.1 εκατομύρια ευρώ στην παραγωγική αυτή μονάδα το 2008.

Σχόλιο: Όπως φαίνεται μια ακόμη αγορά χάθηκε για τους Έλληνες «παραγωγούς». Στην πραγματικότητα βέβαια κανείς στην Ελλάδα δεν ασχολήθηκε πολύ σοβαρά μέχρι στιγμής με την παραγωγή. Περισσότερο ασχολήθηκαν με την εμπορεία και τις επιδοτήσεις. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι καμια μεγάλη αν και στο παρελθόν είχε κάνει μια τεράστια σε μέγεθος -αλλά μη αποδεκτή- πρόταση σε επενδυτές για εργοστάσιο βιοαιθανόλης (200.000.000 €). Είναι φανερό πως όσο οι σοβαροί παίκτες δεν εμφανίζονται, οι "επενδυτές" της αρπαχτής αλωνίζουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η Ελλάδα με τη φορολογική και μισθολογική πολιτική΄που εφαρμόζει δε πρόκειται να δεί τέτοιες επενδύσεις για πολλά χρόνια ακόμα εάν δεν αλλάξει τακτική.
Θα φεύγουν όλοι για βουλγαρία και αλβανία.